• YARIM ALTIN
    7.903,00
    % 0,17
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3562
    % -0,03
  • € EURO
    34,8649
    % 0,15
  • £ POUND
    40,6577
    % 0,10
  • ¥ YUAN
    4,4678
    % -0,08
  • РУБ RUBLE
    0,3531
    % 1,10
  • BITCOIN/TL
    1996723,156
    % 4,48
  • BIST 100
    10.276,88
    % 0,67

Yatırım analisti Teeka Tiwari’nin çarpıcı iddiası: “26 Temmuz’da dolar tedavülden kaldırılabilir.”

Yatırım analisti Teeka Tiwari’nin çarpıcı iddiası: “26 Temmuz’da dolar tedavülden kaldırılabilir.”

ABD dolarının değer kaybetmesi ve ülkelerin dolar kullanımından vazgeçmesi konusunda uyarılarda bulunan ABD’li ünlü yatırım analisti Teeka Tiwari, ABD hükümetinin yakın zamanda köktenci bir plan açıklayarak doları geri çağıracağını (tedavülden kaldıracağını) ve yerine yeni bir dijital versiyonunun geçireceğini iddia etti. Tiwari, bu değişikliğin banka hesaplarındaki dolarları da etkileyeceğini ve insanların bu duruma hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti. Tiwari’ye göre, ABD hükümeti bu değişikliği 26 Temmuz’da (26 Temmuz 2023’te) Türkiye saati ile 07:00’de resmi olarak açıklayabilir.

“Eğer banka hesabınızda ABD doları varsa dikkatlice dinleyin çünkü finansal sistemimizdeki en büyük değişimden sadece günler uzaktayız. Bir büyük ABD yatırım bankasının eski başkan yardımcısı olarak, inanıyorum ki gelecekte olacaklara hazırlanmanıza yardımcı olmak benim görevim. ABD doları. Zaten hızla değer kaybediyor. Tüm medyada doların sonuyla ilgili başlıklar görüyorsunuz. Dedolarizasyon başladı. 23 ülke artık doları terk ediyor; ekonomik çöküşün yaklaştığını öngören çıkarımlar yapıyor. BRICS ülkeleri dolar karşısında birleşiyor. Söyleyebileceğim çok şey var ama özetlemek gerekirse, ABD doları büyük bir tehlikedeydi ve inanıyorum ki ABD hükümeti yakında bu kanamayı durdurmak için radikal bir plan açıklayacak. ABD hükümeti ABD doları için zorunlu bir ulusal geri çağırma ilan edecek ve şu anda banka hesabınızda bulunan doları radikal bir şekilde farklı olan yeni bir dijital versiyonla değiştirecekler. Bu yüzden şimdiden hazırlıklı olmalısınız çünkü resmi olarak bu geri çağırmayı 26 Temmuz’da duyurabilirler.

İçeriden aldığım bilgiye göre, ABD hazine dairesinin ABD dijital para birimi oluşturma çabaları yakın gelecekte sonuçlanabilir. Bank of America zaten müşterilerini uyarıyor ve tüm checking hesaplarının dijital dolarlarla değiştirilebileceğini söylüyor. Sadece Bank of America değil, JP Morgan Chase gibi Amerika’nın en büyük bankası, U.S bank, Wells Fargo, Citigroup gibi 110’dan fazla banka zaten bu dijital dolar için bir pilot programda yer alıyor. Muhtemelen sizin bankanız da bu listede yer alıyor. Yahoo Finans’a göre, hazine dairesi, federel rezerv ve Beyaz Saray ofisleri gelecek aylarda düzenli olarak bir araya gelecek ve bu geri çağırmayla ilgili halka ara güncellemeler sunacaklar. Resmi duyuruyu yaptıktan sonra, çoğu Amerikalı ellerinde değersiz ABD dolarlarlarıyla tamamen hazırlıksız kalabilir.

 

Hükümetimizi yöneten bürokratlar dijital para birimleri hakkında pek bir şey bilmiyorlar. Nasıl başaracaklarını bilmiyorlar Bu yüzden ABD hükümeti bu büyük değişimi uygulamak için özel sektöre başvuruyor. Baron’a göre, en büyük merkez bankaları büyük teknoloji şirketlerini merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) üzerinde araştırma yapmak, tasarlamak ve potansiyel olarak piyasaya sürmek için dahil etmeye başlıyor. Yalnızca dört büyük merkez bankası bile 28 trilyon doların üzerinde bir değeri yönetiyor ve talep üzerine sınırsız miktarda para basabilirler. İşte fırsat burada devreye giriyor. Bu dijital para birimlerinin geliştirilmesinde potansiyel olarak trilyonlarca dolar bulunuyor ve eğer bu CBDC projeleri üzerinde çalışan şirketleri ve hangi varlıkların dijital dolar ile fayda sağlayacağını bilirseniz, bu ABD doları geri çağırmasından hiç düşünmediğiniz kadar zengin çıkabilirsiniz. Ekonomimizle ne olursa olsun, Jeff Bezos, Bill Gates ve Google’ın kurucusu Larry Page gibi milyarderler bu büyük değişimden faydalanmak için hazır durumda.”

Teeka Tiwari

Tiwari’nin bu açıklamalarını İngilizce olarak kendisinden şu adreste dinleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=hhiFuDc9lCk

borsakazani.com